post

Weringsystemen

Om vogels weg te houden van gebouwen zonder deze te doden of te vangen kunnen we de mate van wering onder brengen in 3 categorien:

  • Categorie A: lichte weringmaatregelen.
  • Categorie B: middelmatige weringmaatregelen.
  • Categorie C: zware weringmaatregelen.

De volgende manieren mogen in Nederland worden toegepast:

  • Birdwire: tegen duiven en spreeuwen (categorie A)
  • T Point system: tegen duiven, spreeuwen en meeuwen (categorie A en B)
  • Netten: tegen alle soorten vogels (categorie C)

Birdwire

Dit is een draadsysteem wat wordt toegepast op dakranden van gebouwen waar vogels alleen landen om even uit te rusten. (categorie A)

Point System

Dit systeem bestaat uit recht opstaande pinnen die het de vogels onmogelijk maakt om te landen. Het wordt gebruikt op gebouwen waar vogels zitten te wachten tot er wat te eten valt. Vooral rondom cafetaria’s, restaurants en terassen is dit een ideale oplossing (Categorie B)

Netten

Met dit systeem worden alle mogelijkheden voor vogels ontnomen! Zowel landingsplaatsen alsmede nestelgelegenheid worden op deze manier volledig afgeschermd zodat de vogels er gewoonweg niet meer kunnen komen. Deze netten zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar zodat ze zo min mogelijk opvallen aan een gevel, balkon, of andere situaties. (categorie C) – N.B. Netten zijn ook leverbaar in transparant!

Dakgootpreventie

Wanneer vogels nestelen onder uw dak en dit ernstige overlast veroorzaakt, denk aan; vervuiling, geluidoverlast schade of doordat er vanuit het nest insecten de woning binnen komen, kunt u dakgootpreventie laten aanleggen.
Dakgootpreventie is een preventieve duurzame oplossing tegen ongedierte (o.a. vogels) onder uw dak.