post

Overwinteraars

GrasvliegIn het najaar kunt u veel overlast ondervinden van grote aantallen vliegen die zich plotseling in en om uw gebouw/woning bevinden.
Deze vliegen zoeken een warme droge plaats om te overwinteren en kunnen met hun grote aantallen behoorlijk hinderlijk zijn.
Ze worden daarom ook wel in een verzamelnaam genoemd als “overwinteraars”
Als de winter goed invalt, is de overlast meestal in korte tijd verdwenen,.
Echter, als het voorjaar wordt en de zon begint te schijnen, krijgt u wederom last van de vliegen omdat ze actief worden en hun weg naar buiten gaan zoeken.

Wering en bestrijding

Om te voorkomen dat er in het najaar een vliegenplaag ontstaat zal eerst het binnendringen van het gebouw onmogelijk gemaakt moeten worden.
Horren voor ramen en deuren, tochtstrips, het afdichten van gaten en kieren in buitenmuren en het dichten van ventilatieopeningen met fijnmazig gaas.
Dit is niet altijd effectief.
De vliegen kunnen namelijk ook via kieren in de dakconstructie een gebouw binnenkomen.

Herfstvlieg-1Als de verzamelplaats van de vliegen opgespoord en goed bereikbaar is dan kan de zwerm met behulp van een stofzuiger worden opgezogen. In de lente volstaat het meestal om de ramen tegenover elkaar open te zetten.
Vaak is de plaats waar de vliegen overwinteren moeilijk bereikbaar of niet toegankelijk (spouwmuren en andere holle ruimten) het is dan raadzaam om een bestrijdingsdienst in de arm te nemen die de middelen en apparatuur heeft om de vliegen in de afgesloten ruimte te bestrijden.

Wilt u hulp bij de bestrijding of wilt u meer informatie over deze vliegen?
Neem dan contact met ons op.

Bezoekers van deze pagina zochten ook op: