Vlooien

Kattenvlo vergroot onder microscoop
Kattenvlo vergroot onder microscoop

Siphonaptera.
Sommige soorten vlooien kunnen naast jeuk en irritatie aan de huid ook ziektes overbrengen. Meestal zullen vlooien door huisdieren bij mensen in huis komen.

Hoe ontwikkelen vlooien zich?

De meest voorkomende soort is de zogenaamde “kattenvlo”. Deze komt, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden zowel op honden als katten voor.
Na iedere bloedmaaltijd legt het vrouwtje zo’n 4 tot 8 eieren. Het duurt gemiddeld, onder gunstige omstandigheden, 4 tot 6 weken voordat vanuit het eitje een volwassen vlo is ontwikkeld. Kattenvlooien hebben als vervelend kenmerk dat zij ook mensen steken.

Na de vakantie heb ik een invasie van vlooien!

In de vakantieperiode gebeurt het veelvuldig dat er vlooienplagen ontstaan in huizen. Wanneer er geen beweging in huis is, bijvoorbeeld wanneer u met vakantie bent, komen de eitjes uit tot het popstadium, zodra er beweging is in het huis komen de poppen uit en begint de overlast. Met name wanneer de huisdieren het huis (tijdelijk) verlaten, kan een vlooienplaag ontstaan. Zodra u de deur opent bij terugkomst van vakantie, wordt u besprongen door honderden uitgehongerde vlooien, op zoek naar een bloedmaaltijd.

Hoe kan ik vlooien weren en bestrijden?

Larven en eitjes van de vlo
Larven en eitjes van de vlo

Wat u zelf kunt doen om een vlooienplaag te voorkomen is stofzuigen!

Hierbij moet er wel aan gedacht worden om de stofzak na iedere stofzuigbeurt te vervangen.
Ter voorkoming van een vlooienplaag na de zomervakanties kan het zinvol zijn om het huis vooraf, preventief, te behandelen. Let hierbij vooral op plaatsen waar u (bijna) nooit komt.
(achter kasten, onder banken en langs plinten)
Hiervoor zijn middelen in de handel verkrijgbaar die u zelf kunt toepasssen.
Ook zijn er middelen verkrijgbaar waarmee huisdieren behandeld kunnen worden om vlooien te voorkomen. Volg wel, bij het gebruik van één of meer van deze middelen ten allen tijde de voorschriften van het etiket.

Help ik heb een vlooienplaag!

Heeft u overlast of hinder van vlooien of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw vlooienprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900

Email: info@megades.nl

Deze website is een initiatief van
Mega-Des Plaagdierbeheersing
Megades Plaagdierbeheersing

Links