post

Motten

Algemeen

Larve van de vruchtmot

Larve van de vruchtmot

Motten veroorzaken schade aan o.a. wollen kleding, huiden, katoenen producten, zaden en etenswaren, vaak denkt men te kunnen volstaan met het doodslaan van de kleine motjes.
Dat is echter veruit onvoldoende om schade door vraat van de motten te voorkomen.
het is namelijk niet de volwassen mot die voor de schade zorgt maar de larve van deze mot.

Wering & bestrijding

De bestrijding van motten vindt plaats door het schoonhouden, drooghouden en regelmatig controleren van producten die te lang blijven staan.
Indien de motten ergens worden aangetroffen dient men altijd de bron van aantasting te lokaliseren en deze zo nodig te verwijderen, daarna moeten de naden en kieren behandeld worden met een bestrijdingsmiddel

Om bestrijding met chemische middelen te voorkomen kunnen er Feromoonvallen geplaatst worden in uw woning en/of bedrijf, dit zijn kartonnen of kunststof hulsjes of tonnetjes waarin een attractant of sexlokstof zit verwerkt wat de motten lokt en wegvangt voordat er verdere ontwikkeling kan plaatsvinden.
Doordat men de motten vangt, kan men aan het aantal gevangen exemplaren tevens zien of er een gevaar is van een besmetting en door welk soort motten dit wordt veroorzaakt, waardoor er direct doeltreffende maatregelen genomen kunnen worden.

Motten zelf bestrijden

Mocht u een bestrijding zelf willen uitvoeren, bedenk dan wel dat het bestrijdingsmiddelen zijn die gevolgen voor de gezondheid mee kunnen brengen als u ze niet op de juiste manier gebruikt!!
Daarnaast is het opsporen van de bron een pré.
Wanneer u dit niet doet. blijft u dweilen met de kraan open.

Wilt u meer hulp bij een probleem met motten?

Voor meer informatie, advies, tips of een bestrijdingsplan: klik dan hier voor contact