post

Glanzende Houtmier

Lasius fuliginosis Latreille

Uiterlijk en leefwijze

Glanzende houtmierenDe glanzende houtmier heeft een voorkeur voor zacht en vochtig hout (oude boomstronken of in houtwallen die langs sloten liggen.)en gaan vandaar uit opzoek naar voedsel om hun kolonie verder uit te breiden.
In alle opzichten is de glanzende houtmier te vergelijken met andere mieren, zijn leefwijze, sociaal gedrag, opvoeding en nestbeheer, echter is hij opmerkelijk glanzend, groter dan de andere mierensoorten die hier op deze website genoemd worden.
(4 tot 7 mm)

Bestrijding

Het aanpakken van een bestrijdingsactie tegen de glanzende houtmier is complex.
Vaak als u thuis last heeft van deze mieren, dan zult u op zoek moeten gaan waar het nest zich bevindt.
Veelal komt u dan in de kruipruimte terecht, het is niet aan te bevelen om in dergelijke ruimten op uw buik met weinig bewegingsvrijheid het nest te benaderen en zelf een bestrijdingsactie uit te voeren!!

nest van glanzende houtmier

nest van glanzende houtmier

Ook komt het vaak voor dat het nest van de glanzende houtmier zich in een holle ruimte bevindt tussen twee wanden waarvan een van de zijden of beide zijden uit hout bestaat, vaak is er op zo’n plek lekkage geweest.
Laat daarom een bestrijding tegen deze mieren uitvoeren door een deskundig bedrijf die met zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddel een optimaal resultaat bereikt.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op