Faraomier

Monomorium pharaonis L.

Hoe ziet een faraomier eruit?

Faraomieren
De faraomier is een bruingele mier van 2 tot 3 mm lang met een iets donkerbruin achterlijf, de koninginnen (tot wel 250 per nest!)  hebben hetzelfde uiterlijk, maar zijn 4 tot 5 mm groot.

Hoe is de ontwikkeling van faraomieren?

Faraomieren komen niet buiten voor omdat zij een voorkeur hebben voor temperaturen rond de 30C. Ze geven de voorkeur aan warme vochtige plaatsen daarom moet men ze meestal zoeken achter tegels, stopcontacten meterkasten en slecht sluitende stootvoegen.
Voor hun ontwikkeling hebben de eitjes van de Faraomier een voorkeurtemperatuur van 27C en een luchtvochtigheid van 80%, de duur van eitje tot volwassen insect is dan 1,5 maand, bij lagere temperaturen of luchtvochtigheid, gaat deze cyclus langzamer. Faraomieren zijn alleseters maar geven de voorkeur aan vleeswaren.

Waar leven Faraomieren van?

Faraomieren verzamelen voedsel en vinden hun spoor d.m.v. geuren die de verkenners hebben achtergelaten,
ze dragen bacterien bij zich en zijn zeer ongewenst in de gezondheidszorg, ze kruipen ze bijv. onder gips om te eten van open wonden.
Ze geven de voorkeur aan vleesproducten, maar schuwen niet om suikerrijke producten te eten als er geen alternatieven zijn.

Hoe kan ik faraomieren weren en bestrijden?

Na een grondige inspectie en inventarisatie in het object, kan een bestrijdingsplan worden opgezet. De bestrijding wordt uitgevoerd d.m.v een gel, hierin zit een lokstof waar de Faraomieren op af komen, deze stof nemen ze mee naar het nest en daar worden de larven en koninginnen vervolgens vergiftigd.
Na 3 weken vindt er een controle plaats om te kijken of er opname is en het aantal Faraomieren afneemt.
Een 3e en laatste controle vindt na 4 weken plaats

Een goede Hygiene tijdens deze behandeling is een vereiste, alles goed schoonmaken, voedsel in gesloten bussen en potten bewaren zodat de faraomieren daar niet bij kunnen komen.

Succesvolle bestrijdingsactie tegen faraomieren:

Voor een succesvolle bestrijdingsactie tegen faraomieren in een flat, rijtjeswoning of twee onder één kap is het van belang dat alle aangrenzende ruimtes ook behandeld worden om zo een snelle herbesmetting te voorkomen.

Heeft u een plaag van faraomieren?

Heeft u overlast of hinder van faraomieren of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw faraomieren probleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

 

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Deze website is een initiatief van
Mega-Des Plaagdierbeheersing
Megades Plaagdierbeheersing

Links