Spekkever (zwartbruine)

Dermestes haemorrhoidalis Kuester

Waar leeft een zwartbruine spekkever van?

Zwartbruine SpekkeverDe Zwartbruine spekkever zet eieren af in groepjes van 20 stuks vlakbij de voedselbronnen.
Afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid en voedselaanbod duurt de ontwikkeling tot volwassen exemplaar 35 tot 230 dagen.
De spekkever heeft een levensduur van ongeveer 1 jaar en leeft van dierlijke materialen al dan niet verwerkt in meelprodukten.
Ze hebben een voorkeur voor gedroogde dierlijke producten, zoals; varkensoren, bot en repen gedroogd vlees, ook komen ze voor in vleesmeel, vismeel, bloedmeel en in elektrische vliegenlampen wanneer de opvangbak niet vaak genoeg wordt geleegd.

Welke schade richten spekkevers aan?

De larven van de zwartbruine spekkever kunnen schade toebrengen aan producten waarin stoffen zijn verwerkt die afkomstig zijn van dieren (denk aan vlees, haren, botten etc.)

Hoe kan ik spekkevers weren en bestrijden?

Zwartbruine Spekkever Larve
Zwartbruine Spekkever Larve
Goede hygiene, goed afsluitbare (kunststof) bakken en het voorkomen van langdurige opslag van bovengenoemde producten voorkomt de ontwikkeling van deze spekkever.
Ook een temperatuur van 15C en een relatieve luchtvochtigheid van 50% of minder en een goede luchtcirculatie dragen bij aan de preventie van deze kever.

Plan van aanpak tegen spekkevers:

Het opsporen van de ontwikkelingsbron en het verwijderen daarvan is al een grote stap in de bestrijding van de spekkever.
Ga hierbij systematisch te werk en gooi geen besmette producten op opslag die nog niet besmet is, eventueel daarna het gebied behandelen met een residueel werkend middel tegen insecten.

Heeft u problemen met spekkevers?

Heeft u overlast of hinder van zwart bruine spekkevers of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Deze website is een initiatief van
Mega-Des Plaagdierbeheersing
Megades Plaagdierbeheersing

Links