post

Oosterse kakkerlak

Blatta orientalis L.

Uiterlijk en leefwijze:

Blatta orientalis L.

Blatta orientalis L.

Oosterse kakkerlakken (ook wel bakkerstor genoemd) houden van warme en droge plekken, daarom treft men ze voornamelijk aan in bakkerijen achter en onder de ovens of in ziekenhuizen in de ketelhokken bij de centrale verwarmingsboiler.
Behalve in bakkerijen en ziekenhuizen, kunnen ze ook onder goede omstandigheden voorkomen in levensmiddelenbedrijven, hotels, restaurants en wasserijen. Ze verspreiden een onaangename geur die ook door levensmiddelen wordt opgenomen; de geur wordt veroorzaakt door het uitscheidingsproduct van de rugklier.
Een volwassen oosterse kakkerlak kan 2,5 cm groot worden.

Ontwikkeling:

De ontwikkeling van deze kakkerlak is korter dan die van de Australische kakkerlak,
maar kan afhankelijk van de temperatuur wel 2 jaar duren.

Bestrijding:

Ook bij deze kakkerlakkensoort is een inventarisatie vooraf noodzakelijk voordat er aan de uiteindelijke bestrijding begonnen wordt.
Na een grondige inspectie en inventarisatie in het object kan een bestrijdingsplan worden opgezet. In tegenstelling tot wat er vroeger gedaan werd, namelijk het “nat bestrijden”, gebruiken wij tegenwoordig een gel die voorzien is van een grote aantrekkingskracht voor kakkerlakken. Hierdoor hoeven bedrijven hun productie niet te stoppen en kunnen bewoners gewoon in hun woning blijven terwijl de gel wordt uitgezet door een deskundige.

Aanbevelingen:

Een preventieve aanpak, d.w.z inspectie en registratie van kakkerlakken met behulp van feromoonvallen verdient altijd de voorkeur.
Dit wordt ook wel monitoring genoemd.
Zo kan in een vroeg stadium een aantasting worden geconstateerd en een grote kostbare bestrijding worden voorkomen.

Mocht deze informatie niet voldoende zijn en heeft u nog vragen?
neem dan contact met ons op.