post

Australische kakkerlak

Periplaneta australasiae L.

Hoe is de ontwikkeling en Leefwijze van de Australische kakkerlak?

Australische-kakkerlak
De ontwikkeling van Australische kakkerlakken van nimf tot volwassen exemplaar duurt 1 jaar.
Het vrouwtje van de Australische Kakkerlak legt in 1 jaar 24 tot 30 ei-pakketjes, in ieder ei-pakketje zitten 24 kleine kakkerlakjes….
Australische kakkerlakken komen in Nederland niet zoveel voor, waar wij deze kakkerlakken meestal aantreffen is o.a. in; tropische zwemparadijzen, kweekkassen, dierenwinkels (in en rond aquaria). Kortom zeer warme plekken waar een hoge luchtvochtigheid heerst.

Hoe kan ik Australische kakkerlakken bestrijden?

Omdat de ontwikkeling van nimf tot volwassen exemplaar bij zeer gunstige omstandigheden 1 jaar duurt, is het bestrijden met insecticide zinloos.
Het wegvangen van de kakkerlakken d.m.v. lijmvallen is zeer effectief, maar neemt dus minimaal een jaar in beslag. Let dan wel op dat u iedere maand de lijmvallen ververst!!

Hoe kan ik Australische kakkerlakken bestrijden in de kas?

In kassen wordt vaak gekozen voor een natuurlijke vijand van de Australische kakkerlakken, namelijk een sluipwesp sluipwespen op kakkerlakken ei-pakketjeDeze sluipwesp legt haar eitjes in het ei-pakketje van de kakkerlakken waarna de uitgekomen larven de jonge kakkerlakken opeten voordat ze uit het ei-pakketje komen.

Ik wil meer weten over een plaag met Australische kakkerlakken

Mocht deze informatie niet voldoende zijn en heeft u vragen over (ander) ongedierte?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.