post

Amerikaanse kakkerlak

Periplaneta americana, L.

Amerikaanse kakkerlakDeze kakkerlak is de grootste soort die wij momenteel in Nederland tegen kunnen komen.
Met zijn 4 cm lengte in volwassen stadium maakt hij op menigeen een diepe indruk. We komen hem regelmatig tegen in kassen en botanische tuinen, maar ook af en toe in onze grote steden en dan met name in warme huizen waar ook veel gekookt wordt (vochtig).
Ook deze kakkerlaksoort houdt van warme plekken met een hoge luchtvochtigheid.

Bestrijding:

Na een grondige inspectie en inventarisatie in het object kan een bestrijdingsplan worden opgezet.
in tegenstelling tot wat er vroeger gedaan werd, namelijk het “nat bestrijden”, (spuiten met vloeistof) gebruiken wij tegenwoordig een gel die voorzien is van een grote aantrekkingskracht voor kakkerlakken. Hierdoor hoeven bedrijven hun productie niet te stoppen en kunnen bewoners gewoon in hun woning blijven terwijl de gel wordt uitgezet door een deskundige.

Bestrijding in kassen:

In de kassen wordt vaak gekozen voor een natuurlijke vijand van de Amerikaanse kakkerlak, namelijk een sluipwesp (Aprostocetus hagenowii).
Deze sluipwesp legt haar eitjes in het eipakketje van de kakkerlakken waarna de uitgekomen larven de jonge kakkerlakken opeten voordat ze uit het eipakketje komen.

Aanbevelingen:

Een preventieve aanpak, d.w.z inspectie en registratie van kakkerlakken met behulp van feromoonvallen verdient altijd de voorkeur. Zo kan in een vroeg stadium een aantasting worden geconstateerd en een grote kostbare bestrijding worden voorkomen.

Mocht deze informatie niet voldoende zijn en heeft u nog vragen?
neem dan contact met ons op.